vitt

det vita guldet va?
enkel fysisk, kemi, matematik. kolhydrater som blir till energi som är bränsle som förbränns.
blåbärspaj, pannkakor, sylt, vaniljsås, bröd, potatis, bulle, naturgodis.
kolhydrater, mineraler, arsenaler, pokaler.  vitt vitt vitt.
vart försvinner allt det där jag ätit? hur kan det bara försvinna in i min kropp och inte sätta sig synligt? jag förväntar mig att en bulle ska växa ut ovanför magen med en snirklig snigelskalsbula.
eller att vaniljsås ska rinna ur öronen. möjligtvis sylt som bubblar ut ur munnen och glider nerför mungiporna.
men det har bara försvunnit?
(tack och lov, vore ju jobbigt annars)

är det bara jag som blivit traumatiserad av de där reklamerna på 90-talet, "du blir vad du äter". minns att de fanns såna affischer på naturhistoriska riksmuséet. jag blir inte alls vad jag äter. jag är ingen jävla pannkaka.

KOMMENTARER
Skrivet av: Jennie

Roligt men samtidigt allvarligt inlägg =)! Jag har inte så mycket av dom vanföreställningarna kvar. Men det fanns en tid då jag trodde att allt jag stoppade i mig blev till kg på min kropp. Att varje kcal la sig på mig och att jag inte förbrände något alls om jag inte tränade. Åt jag 300 kcal så var jag tvungen att träna tills jag visste att jag förbränt det. Helt sjukt egentligen. När jag fick hjälp och domm sa till mig att min kropp i helt stilla liggande läga förbränner 1400 kcal fick jag en chock. Jag trodde ju inte på dom. Men sen började jag våga och insåg att det nog faktiskt stämde.



Det är ju det som är så bra när man vågar testa alla dom där sakerna som man varit så rädd för och man ser att dom faktiskt "försvinner". Man lägger märke till vilken fantastisk uppfinning kroppen är.



Jag kommer inte ihåg vad det var för reklamer där på 90 talet. Men jag kommer myckket väl ihåg allt som idioten Anna skipper sagt i hennes ätstörningsframkallande program. Efter 1 h av det så trodde man ju på fullasta allvar att vitt bröd var rena döden och att i stort sett allt innehåll i kylskåpet ledde till fetma.



Tack för ännu ett tänkvärt ibläggg =)

Ha en bra dag!

Kram

2010-02-03 @ 07:19:39
URL: http://jennienennie.blogg.se/
Skrivet av: Sonja

Kroppen är rätt fantastisk egentligen. Det spelar ingen roll om vi äter vaniljsås, rågbröd, fiberfranska, kanelbulle, äggvita eller plommon. Allt bryts ner till sina beståndsdelar för att sedan kunna kopplas samman igen och sättas ihop enligt våra egna inre ritningar. Du blir inte en bulle även om du äter mycket bullar, lika lite som du inte börjar värpa ägg och kackla även om du äter mycket ägg. Genialt! (:



Ha en bra dag och ta hand om dig!

kram

2010-02-03 @ 07:38:50
URL: http://livslustochframtidstro.blogspot.com
Skrivet av: citronen

Klart man inte blir vad man äter, shit undra hur man skulle se ut då :) Jag hatar all reklam som har med mat att göra, hur man kan gå ner i vikt på si och så många veckor. hur man ska äta för att gå ner och bla bla. Alla nyårslöften som folk skriver om på aftonbladet och sådär, jag hatar all reklam som har med det att göra då jag själv blir manipulerad av den :/ Tack för ett inspirerande inlägg =) Puss.

2010-02-03 @ 09:40:22
URL: http://attlevamedhelvettet.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Vill jag bli ihågkommen?

E-post: (visas ej)

Min blogg:

Kommentar:

Kärlek
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0