den nya friheten

när man börjar våga släppa på de där osynliga förbuden, restriktionerna och ologiska idéerna öppnas en helt ny värld. att INTE behöva räkna kalorier och behöva välja bort något för att det "blir för mycket". att INTE behöva stå en timme framför bröden i affären och ha panik över om man ska välja det "nyttigaste", "nyttiga godaste" eller "absolut godaste". att INTE behöva ha en enorm klump i magen om man ska träffa andra/sova över hos någon och inte veta vad man ska få till mat. att inte må dåligt över om man tar extra mycket godis. att kunna njuta av extra sås, ketchup, socker och andra extra saker som innan varit "onödigt".
man blir mycket friare ju mer man släpper anorexin.
att anorexi skulle innebära frihet är den absolut största lögnen jag hört. frihet från VAD? frihet från att leva ja. men det är ingen riktig frihet, det är ingen frihet från mat (som jag försökte uppnå) för mat blev plötsligt ALLT. jag var så jävla fokuserad på mat och gjorde inget annat än tränkte på mat, kollade recept, klippte ur recept ur tidningar, drömde om mat.
nu är inte mat allt. nu tänker jag inte på mat 24/7. kanske mer än en frisk person, men oftast är det inte ens sjuka tankar utan bara underlättande planering. jag kan lägga energi på annat, göra annat, resa, skapa, socialisera, hitta på saker, läsa, se på film, skratta. det är väl ändå jävligt mycket mer frihet?
jag är så mycket friare nu när jag kan ta tre mackor till gröten om jag har lust. nu när jag kan smaka av andras mat, äta några godisbitar utöver, smaka nya maträtter, åka in till stan för jag kan ju köpa vad som helst om det är matdags, jag kan åka över till vänner, jag kan äta något "äckligt" till middag för jag vet att jag imorgon kommer kunna äta något annat gott. att kunna ta en torr färdigciabatta i affären för att man har bråttom utan att ha ångest och vara ledsen över att "det inte var det godaste man ätit". att kunna vara flexibel. och det tränar jag på, hela tiden. varje dag. för det ÄR svårt. men det blir lättare och lättare.

KOMMENTARER
Skrivet av: Emma

Mycket tack vare att en som du bla kan inspirera mig och få mig att tänka klart! en klar inspirationskälla till mig, kolla bara på hur långt du har kommit agnes!!!GRYM är du! jag vill vara där du är, bli ännu starkare och jag vet att jag kan, precis som du!

Du är en förebild med stort F.

Ta hand om dig fina fina du!

KRAMAR i massor

2010-09-02 @ 11:22:35
URL: http://ammina.blogg.se/
Skrivet av: Nea

Tack, jag behövde läsa något klokt nu kände jag. Har just ätit för mycket godis, och vet att det kommer bli ännu mer ikväll. Känner mig så tjock. Men du får en att må lite bättre.



Tack!

2010-09-02 @ 18:26:15
URL: http://fuckingfake.blogg.se/

Skriv här:

Namn:
Vill jag bli ihågkommen?

E-post: (visas ej)

Min blogg:

Kommentar:

Kärlek
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0